perjantai 25. tammikuuta 2013

Tuhatvuotisen valtakunnan hallintojärjestelmästä


* Valtakunta on monarkia, jota johtaa Kuninkaiden Kuningas
* Rauhan valtakunta, jossa kaikki voivat hyvin
* Ihminen elää pitkään ja voi nauttia työnsä hedelmistä ennen kuolemaansa
* Valtakunnassa noudatetaan myös Vanhan testamentin lakia ja muita käskyjä
* Valtakunnan ylin johto kostuu messiaanisista juutalaisista, joilla on valta hallita pakanoita
* Jumala asettaa kansan johdon ja he johtavat ihmisiä vanhurskaasti
* Tuhatvuotinen valtakunta alkaa puhdistetusta pienestä siemenestä


Tämä artikkeli käsittelee tuhatvuotisen valtakunnan organisaatiota, yhteiskunta- ja talousjärjestelmää sekä kertoo valtakunnan ylimmästä johdosta. Artikkelissa on paljon viittauksia Vanhaan testamenttiin, koska se kertoo paljon tuhatvuotisesta valtakunnasta.

Tuhatvuotinen valtakunta

Asunto kuin tuhatvuotisessa valtakunnassa
Tuhatvuotisen valtakunnan aikana Kuninkaiden Kuningas Yeshua HaMashiach, Jeesus Kristus itse hallitsee yhdessä pyhiensä kanssa maapalloa paikan päältä. Moni näistä pyhistä on meidän sukupolvesta ja he tulevat toimimaan pyhästä kaupungista ja asuinsijoistaan käsin kuninkaina sekä pappeina.

Taivaan Isä on luonut tuhatvuotisen valtakunnan kuninkaat ja papit tähän tehtävään vartavasten ja ajoittanut maan päällisen elämän tähän aikaan. Taivaaseen pääsevät vievät aina mukanaan elämän kokemuksensa maan päällisestä elämästä. Tämä sukupolvi osaa meidän yhteiskunnan teknologiaa sekä tuntee meidän ajan elämää, mistä tuhatvuotinen valtakuntakin aloittaa. Menneiden vuosisatojen aikana eläneille taivaan pyhille on muita tehtäviä taivaallisessa Jerusalemissa.

Liitonarkku on Jumalan valtaistuin eli armonistuin. Jumalan hallinnon periaatteet on kuvattu ilmestysmajan kaikkein pyhimmässä olevaan liitonarkkuun ja sen sisältöön. Jumala istuu liitonarkun päällä. Hän johtaa pyhyydestään ja kirkkaudestaan kaikkea toimintaa ylimpänä auktoriteettina. Johtaminen perustuu kolmeen periaatteeseen:
  1. Ihmisten tulee kuuliaisesti noudattaa Jumalan tahtoa ja Jumalan antamaa lakia
  2. Jos kansa on kuuliainen Jumalalle, niin Jumala armollinen ja pitää huolta lapsistaan
  3. Jumala asettaa johtajat ja kansan tulee kunnioittaa johtajiaan
Liitonarkun sisällä on kymmenen käskyn taulut. Jumala antaa valtakuntansa asukkaille lain. Laki on sopimus Jumalan ja asukkaiden välillä. Jos asukkaat elävät uskollisesti lain ja Jumalan tahdon mukaisesti, niin Jumala lupauksensa mukaan pitää huolta lapsistaan. Sen takia liitonarkussa oli kupissa yhden päivän annos mannaa Israelin erämaavaelluksen ajalta. Tämä on esikuva siitä, ettei ihmisten pidä kantaa huolta huomisesta, vaan heidän tulee luottaa siihen, että Jumala antaa päivittäisen ruoka-annoksen, jokapäiväisen leivän, kuten antoi sen päivittäin erämaavaelluksen aikana (Matt. 6:34). Jumala antoi ennen sapattia kahden päivän annoksen, jotta israelilaiset kykenivät viettämään sapatin oikein. 

Liiton arkissa oli vielä kolmas asia, Aaronin sauva. Israelilaiset ensin kiistivät Jumalan asettaman Aaronin pappeuden. Jumala lopetti nurinan tekemällä ihmeen ja yhden yön aikana Aaronin sauvaan tuli lehtiä, kukkia ja manteleita (4. Moos. 17:23). Tämä sauva muistuttaa siitä, että Jumala valitsee johtajat ja kansan tulee kunnioittaa Jumalan asettamaa johtamisjärjestystä. Korah kapinoi Moosesta vastaan. Jumala tuhosi kapinalliset taivaan tulella sekä upottamalla heidät maan syvyyteen (4. Moos. 16).

Ylipappi meni kerran vuodessa suuren sovituksen päivänä kaikkein pyhimpään armonistuimen eteen. Silloin sovitettiin kansa synnit uhraamalla. Jumala puhui silloin myös ylipapille. Jumalan valtakunnassa saa synnit anteeksi, jos kansa katuu ja tekee parannuksen synneistä. Jeesus, Yeshua on sovittanut ristillä meidän synnit, joten mikään muu uhri ei voi enää tätä sovitusta korvata. Jeesus, Yeshua on nyt ikuinen ylipappi Melkisedekin järjestyksen mukaan, joten kukaan ihminen ei voi enää ottaa virkaa vastaan ja kukaan ihminen ei voi enää uhrata suurena sovitustenpäivänä. Meidän tulee kuitenkin oppia virheistämme ja tehdä parannus synneistämme, muuten emme saa armoa.

Hepr. 7:17, 20-22, 26-38: "Hänestä kirjoitukset todistavat: -- Sinä olet pappi ikuisesti, sinun pappeutesi on Melkisedekin pappeutta... 

..On myös otettava huomioon Jumalan vala. Leevin heimon miehistä tuli pappeja ilman sitä, mutta tämän toisen pappeus vahvistettiin valalla, näillä sanoilla: -- Herra on vannonut valan eikä sitä peruuta: sinä olet pappi ikuisesti. Tästä näemme, kuinka paljon vahvempi on se liitto, jonka takaajana Jeesus on... 

..Juuri tällaisen ylipapin me tarvitsimme. Hän on pyhä, viaton ja tahraton, hänet on erotettu syntisistä ja korotettu taivaita korkeammalle. Toisin kuin muiden ylipappien, hänen ei tarvitse päivittäin uhrata ensin omien syntiensä ja sitten kansan syntien sovittamiseksi. Hän on antanut kertakaikkisen uhrin uhratessaan itsensä. Laki tekee ylipappeja ihmisistä, jotka ovat heikkoja, mutta lakia myöhemmin vannottu vala nostaa ylipapiksi Jumalan Pojan, joka on saavuttanut ikuisen täydellisyyden."

Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus) on Kuninkaiden Kuningas, joka ottaa kaiken vallan maan päällä, kun hän saapuu loisteliaasti maapallolle. 

Ilm. 19:6, 11-16: "Sitten kuulin äänen, joka oli kuin suuren kansanjoukon kohinaa, kuin suurten vesien pauhua ja voimakasta ukkosen jylinää. Se lausui: -- Halleluja! Herra, meidän Jumalamme, Kaikkivaltias, on ottanut kuninkuuden...

.. Minä näin taivaan avoinna: näin valkoisen hevosen ja sen selässä miehen. Hän on uskollinen ja totuudellinen, hän tuomitsee ja taistelee vanhurskaasti. Hänen silmänsä olivat kuin tulen liekit, hänellä oli päässään monta kruunua, ja häneen oli kirjoitettu nimi, jota ei tunne kukaan muu kuin hän itse. Hänellä oli pukunaan vereen kastettu viitta, ja hänen nimensä on Jumalan Sana. 

Hänen jäljessään tulivat taivaan sotajoukot, valkoisilla hevosilla ratsastavat soturit, joiden puku oli hohtavan valkeaa pellavaa. Hänen suustaan lähtee terävä miekka. Sillä miekalla hän lyö kansoja, hän paimentaa niitä rautaisella sauvalla ja polkee viinikuurnassa kaikkivaltiaan Jumalan hehkuvan vihan viinin. Hänen viittaansa on reiden kohdalle kirjoitettu nimi: kuninkaiden Kuningas, herrojen Herra."

Psalmi 45 kuvaa kuninkaan häitä. Tämä psalmi on esikuva siitä, kun Kuninkaitten Kuningas, Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus) saa morsiamensa ja asettuu maan päälle hallitsijaksi tuhatvuotiseen valtakuntaan. Mutta psalmi on myös kuvannut todennäköisesti jotain kuningas Daavidin häätä. Tämä psalmi kuvaa runona myös tuhatvuotisen valtakunnan kuninkaitten valtaa ja asemaa:

Ps. 45: 3-9: "Kuningas, olet kaunein ihmisten joukossa, sinun huulesi puhuvat suloisia sanoja. Siunatkoon Jumala sinua iäti! Vyötä miekka kupeellesi, sankari, pukeudu valtaan ja loistoon. Nouse taisteluun totuuden ja oikeuden puolesta, aja köyhän asiaa. Tehköön oikea kätesi pelottavia tekoja. Olkoot nuolesi terävät, kansat alistukoot valtaasi, pettäköön vihollistesi rohkeus!
 

Sinun valtaistuimesi on niin kuin Jumalan, se pysyy ikuisesti, sinun valtikkasi on oikeuden valtikka. Sinä rakastat oikeutta ja vihaat vääryyttä. Sen tähden Jumala, sinun Jumalasi, on nostanut sinut veljiesi joukosta ja voidellut sinut riemun öljyllä. Vaatteesi tuoksuvat mirhalta, aaloelta ja kassialta. Norsunluupalatseista kaikuu sinun iloksesi kielisoitinten musiikki."

Belinda Carlisle - Heaven is a place on earth

Ooh, baby, do you know what that's worth?
Ooh, heaven is a place on earth.
They say in heaven, love comes first.
We'll make heaven a place on earth...


...In this world we're just beginning
To understand the miracle of living.
Baby, I was afraid before
But I'm not afraid anymore...






Tuhatvuotisen valtakunnan organisaatio on kuvattu Raamatussa 

Tuhatvuotisen valtakunnan väestö alkaa hyvin pienestä siemenestä, mutta kasvaa ihanteellisissa olosuhteissa (Jes. 10:22, 17:6, 23:3; Room 9:27). Vaikka saatana on kahlittuna ensimmäiset tuhat vuotta, niin ihminen osaa silti tehdä syntiä, mutta ajat ovat yleisesti ottaen paljon paremmat, kuin mitä maapallolla on aiemmin ollut.

Mark. 4:30-32: "Vielä Jeesus sanoi: "Mihin vertaisimme Jumalan valtakuntaa? Millä vertauksella kuvaisimme sitä? Se on kuin sinapinsiemen. Kun sinapinsiemen kylvetään maahan, se on pienin kaikista maailman siemenistä, mutta sen taimi nousee maasta ja kasvaa kaikista puutarhan kasveista suurimmaksi. Se tekee niin suuria oksia, että taivaan linnut voivat pesiä sen varjossa."

Ilmestyskirjassa kuvataan, kun Siionin vuorella on järjestetty suuri kokoontuminen. Kuninkaiden Kuninkaan Yeshua HaMashiachin, Jeesuksen Kristuksen edessä on seisoo neljä kuusisiipistä johtajaa, 24 vanhinta ja 144.000 kuninkaallista alijohtajaa, jotka kaikki on ostettu maan päältä.

Ilm. 14:1-3: "Sitten näin tämän: Karitsa seisoi Siionin vuorella, ja hänen kanssaan oli sataneljäkymmentäneljätuhatta ihmistä, joiden otsaan oli kirjoitettu hänen nimensä ja hänen Isänsä nimi. Minä kuulin taivaasta äänen, joka oli kuin suurten vesien pauhu tai kuin ukkosen jylinä. Ääni, jonka kuulin, oli myös kuin harppujen helinää ja harpunsoittajien laulua. Valtaistuimen edessä ja neljän olennon ja vanhinten edessä laulettiin uutta laulua, jota ei voinut oppia kukaan muu kuin nuo sataneljäkymmentäneljätuhatta, jotka on ostettu maan päältä."

Mainittu joukko hallitsee maan päällä olevia kansoja rautaisella otteella. Tämä takaa sen, että valtakunnassa vallitsee hyvä järjestys ja rauha, joten kuuliaisilla kansalaisilla on hyvä olla.

Ilm. 2:26-28 (RK): "Joka voittaa ja loppuun asti ot­taa vaarin minun teoistani, sille minä annan vallan hallita pakanoita. Hän on paimentava heitä rautai­sella sauvalla, hän särkee heidät kuin saviastiat. Sen vallan minäkin olen saanut Isältäni. Ja minä annan hänelle aamu­tähden.

Arvostettu Raamatun käännös King James Versio noudattaa tarkasti Raamatun alkukieliä ja se ei sano, että antaa vallan hallita pakanoita vaan antaa vallan hallita kansoja (kreikaksi ethnōn). Esimerkiksi YK:ssa on tällä hetkellä 193 jäsenvaltiota, joiden sisällä on lisäksi pienempiä kielialueita ja kansoja.

Ilm. 2:26-28 (KJV): "And he that overcometh, and keepeth my works unto the end, to him will I give power over the nations: And he shall rule them with a rod of iron; as the vessels of a potter shall they be broken to shivers: even as I received of my Father. And I will give him the morning star."

Katolisen kirkon doktriinissa on väärin väitetty, että apostolit Matteus ja Johannes olisivat kuusisiipisten johtajien joukossa, mutta apostoli Johanneksen eikä Jaakobin valtaistuimet ole näiden neljän joukossa, kuten Raamattu hienovaraisesti kertoo.

Mark. 10:35-40: "Jaakob ja Johannes, Sebedeuksen pojat, tulivat Jeesuksen luo ja sanoivat: "Opettaja, meillä olisi sinulle pyyntö. Suostuthan siihen." "Mitä te haluatte minun tekevän?" kysyi Jeesus. He vastasivat: "Kun kirkkautesi tulee, anna meidän istua vierelläsi, toisen oikealla ja toisen vasemmalla puolella." Jeesus sanoi heille: "Te ette tiedä mitä pyydätte. Onko teistä juomaan sitä maljaa, jonka minä juon? Voitteko te ottaa sen kasteen, jolla minut kastetaan?" "Voimme", he vastasivat. Silloin Jeesus sanoi heille: "Sen maljan, jonka minä juon, te vielä juottekin, ja sillä kasteella, jolla minut kastetaan, kastetaan myös teidät. Mutta minä en määrää siitä, kuka istuu oikealla ja kuka vasemmalla puolellani. Ne paikat ovat niiden, joille ne on tarkoitettu."

Jerusalemin toisen temppelin aikana oli temppelissä 24000 työntekijää. Papisto on jaettu 24 osastoon (1. Aik. 23:4, 24:18-19). Osastoa johti temppelipäämieheksi (RK käännös: temppeliruhtinaaksi) valittu pappi (1. Aik. 24). Osastot hoitivat temppelin rituaaleja vuorollaan viikon kerrallaan ja kolmena suurena juhlana (pääsiäinen, helluntai ja lehtimajanjuhla) kaikki papit olivat työssä temppelissä. Sen lisäksi temppelissä oli laulajia ja soittajia, jotka olivat jakaantuneet myös 24 osastoon (1. Aik. 25). Tämä kaikki on esikuva myös tuhatvuotiselle valtakunnalle. Ilmestyskirja mainitsee 24 vanhinta, jotka seisovat Siionin vuorella Kuninkaiden Kuninkaan edessä (Ilm. 4:4, 14:3). Apostolit johtavat Israelin 12 sukukuntaa Israelin alueella (Hes. 48, Matt. 19:28). Kukaan kuninkaista ei ole hallintoalueensa ylin hallitsija, koska se tehtävä kuuluu Yeshua HaMashiachille, Jeesukselle Kristukselle. Jos olemme tarkkoja suomenkielen käsitteistä, niin kuninkaita pitäisi pikemminkin kutsua ruhtinaiksi tai maaherroiksi (osakuninkaiksi). Tämä takia kuninkaihin ei voi soveltaa suoraan, mitä Raamattu määrää ylimmän johtajan asemassa olevan kuninkaan velvollisuuksista ja oikeuksista. Tuhatvuotisen valtakunnan ruhtinaan oikeuksista ja velvollisuuksista on erikseen säädetty Hesekielin kirjan luvuissa 44-48.

Raamattu kertoo, että Matteus ja Johannes ovat 12 apostolin joukossa, jotka johtavat Israelin 12 sukukuntaa (Matt. 19:28). Uuden Jerusalemin peruskivet on nimetty 12 apostolien mukaan. Tuhatvuotisen valtakunnan järjestyksestä on lisää Hesekielin kirjan luvuissa 39-48.

Luuk. 22:28 (Jeesus sanoo opetuslapsilleen): "Koko ajan, kaikissa koettelemuksissani, te olette pysyneet minun kanssani. Niinpä minä annan teille kuninkaallisen vallan, niin kuin Isäni on minulle antanut. Te saatte minun valtakunnassani syödä ja juoda minun pöydässäni, ja te istutte valtaistuimilla ja hallitsette Israelin kahtatoista heimoa."

Tuhatvuotisen valtakunnan hallintoa ja toimintaa kuvaa Hesekielin kirjan luvut 40-48. Pääkaupungin nimenä on 'Herra on täällä' (Jahve/Jehovah Sammah, Hes. 48:35). Kaupunkia kutsutaan myös 'Rakastetuksi' ja kaupungin vieressä olevaa ruhtinaan ja Israelin sukukuntien aluetta pyhien leiriksi (Ilm. 20:9, Jes. 62:1-4, Hes. 45:1-8). Jeesuksen, Yeshuan, Kuninkaiden Kuninkaan alaisena on ruhtinas, joka on ihminen (Hes. 46:16-17; Hes. 45:22; Ilm. 14:3, ostettu maan päältä viittaa kaikkiin jakeessa mainittuihin). Ruhtinas on korkeimmassa asemassa Jumalan luomassa ihmiskunnassa. Temppelin seinässä on kuvitus kuusisiipisestä, jolla on leijonan ja ihmisen kasvot (Hes. 41:19). Hallintoalueet ovat todella suuria ja koostuvat useista kansakunnista (Ilm. 3:26-28). Kunkin kuninkaan hallintoalueella on suuria määriä kuninkaallisia pappeja, jotka ovat Jeesuksen pyhiä. Yeshua HaMasiach, Jeesus Kristus on itse ylimmäinen Pappi ja Kuningas.

Monarkia korvaa demokratian

Demokratia tarkoittaa sitä, että kansa johtaa itse itseään valitsemiensa luottamushenkilöiden kautta. Ihmiskunnan historiassa yleisin johtamistapa on ollut periytyvä kuninkuus. Demokratia keksittiin antiikin Kreikassa, mutta demokratia alkoi syrjäyttää monarkiaa länsimaissa laajasti vasta 1900-luvulta alkaen. Hallintomalli on ollut testissä ihmiskunnan historiassa suhteellisesti lyhyen ajan noin 150 vuotta.

Kreikkalainen filosofi Sokrates epäili demokratian toimivuutta. Hän halusi kiinnittää huomiota siihen, että äänestäminen ja johtajien valitseminen vaatii taitoa. Johtajia ei voi valita satunnaisten mielihalujen perusteella vaan johtajiksi tulee valita kyvykkäimmät. Sen takia äänioikeutta ei tulisi antaa kansalaisoikeuden omaaville vaan vain niille, jotka ovat perehtyneet ehdokkaisiin perusteellisesti ja rationaalisesti. Sokrates vertasi demokratiaa laivan ohjaamiseen. Kapteeniksi ei pidä valita henkilöä, joka nauttii merimiesten keskuudessa suurinta suosiota vaan kyvykkäimmän henkilön, muuten purjehtimisesta tulee kuin lähettäisi merikelvottoman aluksen myrskyisille vesille. Vaaleissa pärjää sellaiset karkkikauppiaat, jotka lupaavat kaikkea kivaa, kun taas vaaleissa eivät menesty sellaiset lääkärit, jotka voisivat pelastaa sairaan kansan kivuliailla hoidoilla. Sokrateen mielestä demokratia on altis kansan kiihottamiselle. Kreikassa pääsi valtaan hyvät puhetaidot omaavat, karismaattiset ja rikkaat miehet, jotka yllyttivät kansaa päättämään sotaretkistä muihin maihin, mistä kansa sai lopulta kärsiä tappioita. Sokrateesta tuli itsestä myös demokratian uhri. Häntä syytettiin nuorisoa turmelevien oppien levittämisestä. Asian tutkiminen annettiin 500 valamiehen päätettäväksi, jotka äänestivät pienellä enemmistöllä (52/48 %) Sokrateen olevan syyllinen ja hän sai kuolemantuomion (dokumentti). Samalla tavalla Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus) tuomittiin kansan huutoäänestyksen jälkeen kuolemaan, mikä ei todellakaan ollut oikea tuomio.

Demokratia ei ole osoittautunut luotettavaksi tavaksi järjestää kansan johtaminen. Silloin kun Kreikassa on ollut demokratia, niin Kreikan johtaminen ei ole toiminut kunnolla silloinkaan. Saksan kansa valitsi demokraattisesti jopa Adolf Hitler johtajakseen. Meidänkin aikana on suurien valtioiden johtoon demokraattisesti valittu hyvin huonoja johtajia, joista voisi mainita esimerkiksi Silvio Berlusconin (SK 24.9.2009). Yhdysvaltojen presidentinvaalit 2016 eivät ole olleet kunniaksi demokratialle. Ehdokkaiden keskinäinen kamppailu oli poikkeuksellisen likaista ja repivää. Vaalitavan takia presidentiksi tuli valittua vieläpä henkilö, joka sai vähemmän kokonaisääniä kuin hävinnyt ehdokas. Monissa kehittyneissä maissa näitä vaaleja on käytetty varoittavana esimerkkinä, mihin demokratia johtaa.
 
Bhutan on pieni sekä eristynyt maa Intian ja Kiinan välissä. Maata johti 1990-luvulla itsevaltainen mutta moderni kuningas, joka päätti luoda maahan monipuoluedemokratian ja siirtää suuren osan vallastaan parlamentille. Kansa ei ymmärtänyt tätä ollenkaan. He olivat nähneet, miten monissa Aasian maissa demokratia oli tuonut maahan poliittisen väkivallan ja korruption, minkä he pelkäsivät tulevan myös Bhutaniin. Kansan mielestä maata ei johdeta demokratian vaan kuninkaan kautta, keneen he olivat tyytyväisiä. Kuninkaan piti kiertää ympäri maata selittämässä uudistusta kansalle, jota se ei halunnut. Käytyjen vaalien perusteella Bhutaniin on kehittynyt kaksipuoluejärjestelmä, mutta kuninkaalla on edelleen suuri arvovalta kansan keskuudessa, vaikka muodollinen valta on siirretty hallitukselle ja parlamentille (TV-dokumentti).

Nykyajan demokratiaa voisi kutsua myös mielikuvakratiaksi. Äänestäjät eivät pysty valitsemaan pätevimpiä johtajia, koska heillä ei ole tietoa eikä aikaa tehdä valintaa tosiasioihin perustuen. Äänet menevät musta tuntuu -periaatteella. Poliitikkoja motivoi lähinnä se, että he tulevat uudelleen valituksi, jolloin äänestäjiä ostetaan lupaamalla heille lisää etuja oli siihen varaa tai ei. Poliittiset puolueet tarvitsevat rahaa ja joskus poliitikot haluavat sitä enemmän kuin lupa olisi. Lobbarikratia elää sillä, että erilaiset etujaan valvovat tahot rahoittavat poliitikkojen uraa ja sen jälkeen lobbaavat heille etujensa mukaisia uudistuksia. Lopulta päätöksenteko perustuu tilanteen mukaisiin kompromisseihin ajopuun tavalla, joka laskee koskea alas satunnaisesti poukkoillen.

Järjestelmää ohjaa myös infokratia. Tiedotusvälineet maalaavat kustakin päättäjästä haluamansa mielikuvan ja tiedottavat sellaisista kohuista, mikä myy myös sanomalehteä. Tämä on johtanut kohukratiaan. Poliitikot toimivat lähinnä silloin, kun uutisiin nousee heidän poliittisen uran vaarantava kohu. Päätöksenteko voi olla impulsiivista ja poukkoilevaa mutta samalla paikallaan pysyvää riippuen asian uutisarvosta. Sosiaalisen median kasvu on laskenut lehdistön valtaa tuntuvasti, mutta tilalle on tullut villin lännen vaihtoehtoiset totuudet ja väärät huhut, jotka häiritsevät äänestäjien mielipiteenmuodostusta (Yle 21.11.2017). Tämä on voimistanut huomiokratiaa. Ihmisen markkina-arvo ja vaikutusvalta riippuu siitä, miten paljon hän on esillä joukkotiedotusvälineissä ja miten paljon hänellä on seuraajia sosiaalisessa mediassa.

Lähes kaikki länsimaiset demokraattiset valtiot ovat velkaantuneet käytännössä maksukyvyttömiksi. Demokratiassa on sisäänrakennettu kannustin ottaa valtiolle velkaa ilman aikomustakaan maksaa niitä takaisin ja niin se onkin, etteivät demokratiat ole maksamassa velkojaan takaisin (IL 22.6.2020). Tämä syy yksin johtaa siihen, että demokratiat tulevat päättymään lopulta. Demokratiat voisivat toimia, jos ne kieltäisivät itseltään velan ottamisen, mutta ei ole realistista odottaa, että lähinnä omaa etuaan ajavat poliitikot sellaista päätöstä koskaan tekisivät.

Kansan hyvinvoinnin kannalta on tärkeää vain se, onko heidän johtajansa hyviä vai ei. Demokratia ei takaa hyvää valtiojohtoa. Raamatussa on esimerkki siitä, kun kansa halusi vaihtaa Jumalan valitseman tuomarin kuninkaaseen ja pieleen meni. Israel sai isokokoisen ja komean kuningas Saulin. Jumala hyväksyi kansan valinnan ja salli Saulin astua ensimmäiseksi kuninkaaksi. Israel oppi kantapään kautta, ettei heitä miellyttänyt kuningas ollutkaan hyvä ja Jumala lopulta hylkäsi Saulin syntiensä takia. Mielikuvademokratia ei toiminutkaan. Jumala valitsi itse Saulin seuraajan Daavidin. Raamattu kertoo, että Daavid ja hänen poikansa Salomo hallitsivat kuninkaina hyvin Israelin kansaa, vaikka Salomolla oli omat henkilökohtaiset puutteensa. Tämä kuninkuus onnistui ja Jeesuksesta tuli Daavidin juuriverso (Ilm. 22:16).

Demokratiassa on kannustimia, jotka yllyttävät ahneet ihmiset käyttämään väärin saamaansa valtaa. Jottei demokratia ajautuisi heti johtamiskriisiin, on keksitty vallan kolmijako. Lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovalta erotetaan kolmeen toisiinsa nähden itsenäiseen instituutioon, jottei tulisi intressiristiriitoja. Niin kauniilta kuin tämä kuullosta, järjestelmä on jäykkä ja suorastaan tehoton, eikä se aina edes täysin takaa sitä, etteikö olisi intressiristiriitoja. Koska tuhatvuotisen valtakuntaa johtaa Hyvä Paimen, valistunut ja oikeudenmukainen Kuningas, kuin rakastava Isä hoitaessaan lapsiaan, kansansa Pelastaja, silloin vallan kolmijakoa ei tarvita jäykistämään johtamista. Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus) on lainantaja, Kuningas ja Tuomari (Jes. 33:22). Samalla yhdistyy yhdelle henkilölle sekä kuninkuus että ylipappeus (Sak. 6:11-14, Ps. 110). Tuhatvuotisen valtakunnan Kuningas on Kaikkivaltias Herra.

Matt. 28:18: "Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä."

Jes. 33:22 (King James Version): "For the LORD is our judge, the LORD is our lawgiver, the LORD is our king; he will save us."

Tuhatvuotisen valtakunnan ylin hallitsija Kuninkaiden Kuningas Yeshua HaMashiach (Jeesus Kristus) on kuitenkin yhdessä suhteessa verrattavissa demokraattisesti valittuun hallitsijaan. Hän on saanut jokaiselta valtakunnan kansalaiselta äänen ja Hänen kannatuksensa on 100 %. Tuhatvuotiseen valtakuntaan pääsee vain ne, jotka hyväksyvät Kuninkaakseen Yeshua HaMashiachin. Tuhatvuotiseen valtakuntaan ei tarvitse tulla, jos ei hyväksy tätä järjestystä. Jotka äänestävät maailman ruhtinasta paholaista, he joutuvat hänen kanssa tuliseen järveen. On kustakin itsestä kiinni, miten äänestää. Tee viisas valinta ja äänestä oikein. Kullakin on tässä asiassa valinnanvapaus.

Luuk. 17:20-21 (1933/38): "Ja kun fariseukset kysyivät häneltä, milloin Jumalan valtakunta oli tuleva, vastasi hän heille ja sanoi: "Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla, eikä voida sanoa: 'Katso, täällä se on', tahi: 'Tuolla'; sillä katso, Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä."

Kaikkein paras vaihtoehto on se, että Kaikkivaltias Jumala valitsee hallintoalueiden johtajat. Näin tuleekin tapahtumaan tuhatvuotisessa valtakunnassa, jolloin monarkia palaa takaisin johtamisjärjestelmäksi.

Taivasten valtakunnan monarkialle on ominaista seuraavat seikat:
  • Kuningas on hyvin koulutettu, kansaansa rakastava sekä aidosti kiinnostunut kansan hyvinvoinnista.
  • Kuningas hallitsee kansaa ilman, että hänen täytyy nauttia kansa luottamusta, jolloin kuningas voi tehdä viisaita hallintopäätöksiä ilman, että hänen täytyy mielistellä eri etujärjestöille.
  • Kuninkaan toimeentulo ei ole mitenkään riippuvainen kansasta, jolloin kuningasta ei voi lahjoa.
  • Kuninkaiden Kuningas Yeshua HaMashiach, Jeesus Kristus on asettanut kuninkaat tehtäviinsä, jolloin heidän auktoriteettia ei voi kukaan kyseenalaistaa.
  • Jumala auttaa kuninkaita tekemään hyviä päätöksiä ja valvoo heidän tekemisiään
Kansa kunnioittaa valittua johtoa

Tuhatvuotisessa valtakunnassa kansa ei valitse yhtään johtajaansa, vaan hallinto nimeää kaikki johtajat. Yrityksissä omistaja johtaa työntekijöitä.

Ilm. 2:28 (RK): "..Ja minä annan hänelle aamu­tähden."

Tässä Raamatun kohdassa kuninkaalle annettava aamutähti tarkoittaa piikkinuijaa - varren päässä on pallo ja pallon ympärillä piikkejä. Aamutähti oli menneinä aikoina jalkaväen tehokkain ase, koska ketjun päässä oleva piikkipallo ylettyi kilven taakse. Tämä symboloi lujaa otetta vallasta. Aamutähti kuvaa Raamatussa myös hallitsijaa. 

Hallintoalueen kuningas ja kuningatar liikkuvat aina saattueen kanssa. Käyttäytymissäännöt velvoittaa kansalaisia osoittamaan kunnioitusta kuninkaalle ja kuningattarelle mm. nousemalla seisomaan, kun he astuvat huoneeseen (vert. 3. Moos. 19:32). 

1. Kun. 1:30-31: "..minä toteutan nyt sen, minkä olen sinulle Herran, Israelin Jumalan, nimeen vannonut. Totisesti, pojastasi Salomosta tulee kuningas ja hän saa istua minun jälkeeni valtaistuimella." Batseba heittäytyi maahan kuninkaan eteen ja sanoi: "Ikuisesti eläköön herrani, kuningas Daavid!"

Kuningas ja kuningatar esiintyvät tiedotusvälineissä arvokkaasti kansansa rakastamina monarkkeina ja juhlatilaisuuksissa hallitsijapari edustaa Tuhatvuotisen valtakunnan hallintoa juhlavasti. Lehdistön tulee aina kirjoittaa kuninkaallisista arvokkaasti ja kunnioittavasti, eikä lehdissä ole noloja salakuvia eikä kritiikkiä kuninkaallisia kohtaan. Tuhatvuotisessa valtakunnassa ei voi olla Jumalasta pilaa tekeviä komediaohjelmia. Huumori on sallittua, mutta se ei saa olla hallitsijoista tai pyhistä arvoista tehtyä satiiria. Kansa elää tyytyväisenä ja kunnioittaa esimiehiään niin paljon, ettei kenellekään tule edes mieleen pilailla hallitsijoiden tai pyhien arvojen kustannuksella.

1. Kun. 1:32-35: "Kuningas Daavid sanoi: "Kutsukaa tänne pappi Sadok ja profeetta Natan sekä Benaja, Jojadan poika." Kun nämä olivat tulleet hänen eteensä, hän sanoi heille: "Ottakaa henkivartiosto mukaanne ja antakaa pojalleni Salomolle muulini ratsuksi ja viekää hänet Gihonin lähteelle. Siellä pappi Sadok ja profeetta Natan voidelkoot hänet Israelin kuninkaaksi. Puhaltakaa sitten torveen ja huutakaa: 'Eläköön kuningas Salomo!' Saattakaa hänet takaisin kaupunkiin. Ja kun hän tulee tänne, istuutukoon valtaistuimelleni ja hallitkoon kuninkaana. Hänet minä olen määrännyt Israelin ja Juudan hallitsijaksi."

1. Kun. 4:20: "Juudan ja Israelin kansaa oli paljon, niin paljon kuin on meren rannalla hiekkaa. Heillä riitti ruokaa ja juomaa, ja he elivät tyytyväisinä."

Tuhatvuotisessa valtakunnassa ei ole viihdeohjelmia, joissa toimittajat kilpailevat toistensa kanssa röyhkeydessä. Tuhatvuotisessa valtakunnassa ei ole MTV3:lta 'Enbuskea, Veitolaa eikä Salmista', jotka eivät kunnioita ketään eikä mitään pyhää (Joh. 20:22-23, IL 27.7.2021). Tuomas Enbuskella on ollut Iltalehdessä kolumneja, jotka ovat syvästi loukanneet Jeesusta (mm. IL 5.2.2016). Tuomas Enbuske sanoi YLE TV1:n Pressiklubissa 7.5.2017, että: "Minä äänestän vaikka saatanaa, jos joku laskee tuloveroja. Ja minä olenkin äänestänyt saatanaa (naurua jatkeeksi)."

Ef. 5:3-5: "Siveettömyydestä, kaikenlaisesta saastaisuudesta ja ahneudesta ei teidän keskuudessanne saa olla puhettakaan, eihän mikään sellainen sovi pyhille. Myöskään rivoudet, typerät jutut tai kaksimielisyydet eivät teille sovi, teidän suuhunne sopii kiitos. Tehän tiedätte hyvin, ettei kenelläkään siveettömällä eikä saastaisella ole osaa Kristuksen ja Jumalan valtakunnasta, ei myöskään ahneella, sillä hän on epäjumalanpalvelija."

Tuhatvuotisessa valtakunnassa hallitsee messiaaniset juutalaiset

Tuhatvuotisen valtakunnan korkeimpiin johtajiin kuuluu 144000 Karitsalle esikoislahjaksi lunastettua ihmistä, jotka on lunastettu Israelin 12 sukukunnasta. Danin sukukuntaa ei ole enää mukana ja Joosefin sukukunta on jaettu Efraimiin ja Manasseen, jolloin jäljelle jää 12 sukukuntaa (Ilm. 7:4-8, 14:1-5). He ovat messiaanisia juutalaisia. He noudattavat Vanhan testamentin käskyjä ja tapoja. He elävät ja opettavat täsmälleen samalla tavalla, mitä Jeesus ja Paavali tekivät. He käyttävät Jeesuksesta Hänen alkuperäistä heprean kielistä nimeä Yeshua. Tämä tarkoittaa sitä, että heidän elämässä ei ole mitään roomalaiskatolisen kirkon asettamaa tapaa, ei mitään roomalaisten ja kreikkalaisten väärien uskontojen tapoja, vaan ainoastaan niitä tapoja ja oppeja, mitä Jeesus, 12 apostolia ja Paavali noudattivat. Kuten Yeshua, Jeesus on sanonut, Taivasten valtakunnassa kutsutaan suureksi niitä, jotka noudattavat lakia ja profeettoja.

Matt. 5:19: "Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi."

Dan. 7:27: "Kuninkuus ja valta ja valtakuntien mahti kaiken taivaan alla annetaan Korkeimman pyhien kansalle. Sen kansan valtakunta on ikuinen valtakunta, ja kaikki vallat palvelevat ja tottelevat sitä."

5. Moos. 15:6 (Israelin kansasta): "..Te saatte hallita monia kansoja, mutta ne eivät hallitse teitä."

2. Piet. 2:9: "Mutta te olette valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, Jumalan oma kansa, määrätty julistamaan hänen suuria tekojaan, joka teidät on pimeydestä kutsunut ihmeelliseen valoonsa."

Sakarjan kirjan 8.-luku kertoo, kun pakanat haluavat Jumalan mielisuosioon menemällä palvomaan Israelin Jumalaa Jerusalemiin ja pyytävät messiaanisilta juutalaisilta opetusta. Tällaista ei ole koskaan ennen käynyt ja se toteutuu kokonaan tuhatvuotisen valtakunnan alusta alkaen.

Sak. 8:20-23 (RK): "Näin sanoo Herra Sebaot: Vielä tulee kansoja, monien kaupunkien asukkaita.  Kaupungin asukkaat lähtevät toiseen kaupunkiin ja sanovat: ’Lähdetään, menkäämme lepyttämään Herraa, etsimään Herraa Sebaotia; minäkin tahdon mennä.’ Monet kansat, mahtavat kansakunnat, tulevat Jerusalemiin etsimään Herraa Sebaotia, saadakseen Herran mielisuosion. Näin sanoo Herra Sebaot: Niinä päivinä kymmenen miestä erikielisistä kansoista tarttuu juutalaisen miehen viitan liepeeseen sanoen: ’Me tahdomme kulkea teidän mukananne, sillä me olemme kuulleet, että Jumala on teidän kanssanne.’" 

Jumala on asettanut Israelin kansan ja valtion kaikkien muiden kansojen yläpuolelle. Jumala ei ole peruuttanut tätä lupaustaan. Nämä messiaaniset juutalaiset saavat vallan hallinta muita kansoja lujalla kädellä (Ilm. 2:26-28).

5. Moos. 28:1-3, 9-11: "Jos kaikessa tottelette Herraa, Jumalaanne, ja tarkoin noudatatte hänen käskyjään, jotka minä teille annan, niin Herra asettaa teidät maan kaikkien kansojen yläpuolelle. Nämä siunaukset tulevat teidän osaksenne, kun vain tottelette Herraa, Jumalaanne. "Herra siunaa teitä kaikkialla, missä olettekin...     .."Jos noudatatte Herran, Jumalanne, käskyjä ja kuljette hänen teitään, hän tekee teistä pyhän kansansa, kuten hän on teille vannonut. Kaikki kansat saavat nähdä, että Herra on ottanut teidät omaksi kansakseen, ja silloin ne pelkäävät teitä. Herra antaa teille runsain mitoin kaikkea hyvää: teille syntyy paljon lapsia, karjanne lisääntyy ja viljelyksenne tuottavat suuren sadon siinä maassa, jonka Herra teidän isillenne vannomallaan valalla on luvannut antaa teille."

Room. 11:1-2, 29: "Kysyn siis: ei kai Jumala ole hylännyt omaa kansaansa? Ei toki! Olenhan minäkin israelilainen, Abrahamin jälkeläinen, Benjaminin heimoa. Ei Jumala ole hylännyt kansaansa, jonka hän edeltäkäsin on valinnut...   ..Jumala ei peruuta lahjojaan eikä antamaansa kutsua."

Alkuseurakunnan aikana kristittyjä kutsuttiin juutalaisten nasaretilaiseksi lahkoksi. Kristityt kokoontuivat yhdessä juutalaisten kanssa synagogissa kuuntelemassa lain lukemista, mutta myös kodeissa kristittyjen kesken viettämässä ehtoollista. Raamattu kertoo, että Paavalia kutsuttiin eräissä paikoissa juutalaisten nasaretilaisen lahkon johtajaksi

Apt. 24:5: "..Hän on nasaretilaisten lahkon johtaja.."

Apt. 24:14: "Mutta sen minä sinulle tunnustan, että kuljen sitä tietä, jota he sanovat lahkoksi, ja näin palvelen isieni Jumalaa: kaiken sen, mitä laissa ja profeettojen kirjoissa sanotaan, minä uskon,"

Tuhatvuotisessa valtakunnassa ei ole paavia, ei arkkipiispaa eikä yhtään sellaista pappia, joka on opetuksessaan kumonnut yhdenkin kohdan Vanhasta testamentista. Heidät korvaa messiaaniset juutalaiset. Messiaanisiin juutalaisiin oksastetaan myös pakanoita, joita haetaan myös vieraista pakanakansoista. Usko liittää pakanat ja juutalaiset yhdeksi ihmisryhmäksi.

Ef. 2:11-14: "Muistakaa, että te olitte synnyltänne vierasheimoisia, ympärileikkaamattomia -- niinhän teitä nimittävät ne, joita ihmisten tekemän leikkauksen vuoksi sanotaan ympärileikatuiksi. Siihen aikaan te elitte ilman Kristusta, Israelin kansan ulkopuolella ja osattomina liitoista ja niiden lupauksista, olitte maailmassa vailla toivoa ja vailla Jumalaa. Mutta nyt Jumala on Kristuksessa Jeesuksessa, hänen veressään, tuonut lähelleen teidät, jotka ennen olitte kaukana hänestä. Kristus on meidän rauhamme. Hän on tehnyt nämä kaksi ihmisryhmää yhdeksi ja kuolemallaan hajottanut niitä erottaneen vihollisuuden muurin."

Paavali opetti, että Israelin kansan jäseniksi pääsee myös pakanat (ei-juutalaiset). Kun Paavali sanoo pakanuudesta kääntyneet, niin hän tarkoittaa niitä, jotka ovat kääntyneet pois oman kansansa tavoista ja uskonnoista sekä tulleet uskoon Yeshua HaMashiachissa, Jeesuksessa Kristuksessa ja alkaneet elämään Jumalan tahdon mukaista elämää. Israelin kansa on jalo öljypuu (oliivipuu). Pakanat ovat olleet oksia villissä metsäöljypuussa. Usko oksastaa metsäöljypuun oksan jaloon öljypuun runkoon. Pakanaoksa ei saa ylpeillä sillä, että hän on pelastuva uskonsa kautta, kun hänen paikalta on katkaistu jalon öljypuun oksa pois. Israelin jalo öljypuu antaa juurinesteen niin messiaanisille juutalaisille kuin uskoon tulleille pakanoille. Jos pakana ei hyväksy juutalaisia juuriaan, niin pakanakin hakataan irti pelastuksen puusta samalla tavalla kuin se juutalainen, joka ei uskonut Yeshua HaMashiachiin. 

Room. 11:13-24 (1933/38): "Teille, pakanoille, minä sanon: Koska olen pakanain apostoli, pidän minä virkaani kunniassa, sytyttääkseni, jos mahdollista, kiivauteen niitä, jotka ovat minun heimolaisiani, ja pelastaakseni edes muutamia heistä. Sillä jos heidän hylkäämisensä on maailmalle sovitukseksi, mitä heidän armoihin-ottamisensa on muuta kuin elämä kuolleista? Mutta jos uutisleipä on pyhä, niin on myös koko taikina, ja jos juuri on pyhä, niin ovat myös oksat.

Mutta jos muutamat oksista ovat taitetut pois ja sinä, joka olet metsäöljypuu, olet oksastettu oikeiden oksien joukkoon ja olet päässyt niiden kanssa osalliseksi öljypuun mehevästä juuresta, niin älä ylpeile oksien rinnalla; mutta jos ylpeilet, niin et sinä kuitenkaan kannata juurta, vaan juuri kannattaa sinua. Sinä kaiketi sanonet: "Ne oksat taitettiin pois, että minut oksastettaisiin". Oikein; epäuskonsa tähden ne taitettiin pois, mutta sinä pysyt uskosi kautta. Älä ole ylpeä, vaan pelkää. Sillä jos Jumala ei ole säästänyt luonnollisia oksia, ei hän ole säästävä sinuakaan. Katso siis Jumalan hyvyyttä ja ankaruutta: Jumalan ankaruutta langenneita kohtaan, mutta hänen hyvyyttänsä sinua kohtaan, jos hänen hyvyydessänsä pysyt; muutoin sinutkin hakataan pois. 

Mutta nuo toisetkin, jos eivät jää epäuskoonsa, tulevat oksastettaviksi, sillä Jumala on voimallinen oksastamaan ne jälleen. Sillä jos sinä olet leikattu luonnollisesta metsäöljypuusta ja vasten luontoa oksastettu jaloon öljypuuhun, kuinka paljoa ennemmin nämä luonnolliset oksat tulevat oksastettaviksi omaan öljypuuhunsa!"

Joku voi kysyä, mitä kieltä tuhatvuotisessa valtakunnassa puhutaan? Kansoja ja rotuja on useita, mutta puhuvatko he edelleen eri kieliä? Kaikki kansat tulevat Herran juhlina Jerusalemin temppelin luokse palvelemaan Jumalaa ja viettämään yhdessä myös juhlia (Sak. 14:16-21, Jes. 66:18-23). On selvää, että jokin yhteinen kieli täytyy olla. USA:ssa ja vanhassa Neuvostoliitossakin on ollut paljon kansoja, jotka ovat lopulta omaksuneet yhteisen kielen. Tuhatvuotisessa valtakunnassa kansan johtajat puhuvat hepreaa. Raamattu kertoo, että Egyptin asukkaiden äidinkieli on heprea. Herraa kutsutaan silloin niillä nimillä, mitkä Hän on alun perin ilmoittanut heprealaisille (lisää artikkelissa).

Jes. 19:18-22: "Sinä päivänä Egyptissä on oleva viisi kaupunkia, jotka puhuvat heprean kieltä ja vihkiytyvät Herran Sebaotin omiksi. Niiden joukossa on Ir-Heres. Sinä päivänä Herralla on oleva alttari keskellä Egyptin maata ja pyhä kivi sen rajalla. Tämä on merkkinä ja todistaa Herrasta Sebaotista Egyptin asukkaille: kun he huutavat Herralta apua sortajia vastaan, hän lähettää heille auttajan, joka ajaa heidän asiaansa ja pelastaa heidät. Niin Herra tekee itsensä tunnetuksi Egyptissä. Sinä päivänä egyptiläiset oppivat tuntemaan Herran, ja he palvelevat häntä teuras- ja ruokauhrein ja tekevät hänelle uhrilupauksia ja täyttävät ne. Herra lyö lyömällä Egyptiä, mutta hän myös parantaa. Egyptiläiset kääntyvät Herran puoleen, ja hän kuulee heidän rukouksensa ja parantaa heidät." 

Paavali kertoo, että myöhemmin tulee Jumala kääntämään myös juutalaiset messiaanisiksi. Silloin paljon ennemmin jalon öljypuun oksa liitetään takaisin puuhunsa kuin metsäöljypuun oksa. Tämä tarkoittaa sitä, että lopun ajoilla juutalaisten jäännös löytää Yeshuasta Messiaansa. Heidät oksastetaan takaisin Israelin öljypuuhun. Jumala ottaa leeviläisiksi papeiksi niitä, jotka ovat eläneet vieraiden kansojen joukossa.
 
Jes. 66:18-21: "Minä saavun kokoamaan kaikki kansat ja kielet, ja kaikki tulevat ja näkevät kirkkauteni. Ja heidän keskellään minä teen ihmeen ja heidän joukostaan lähetän eloon jääneitä vieraiden kansojen luo Tarsisiin, Putiin, Ludiin, Mesekiin, Tubaliin ja Javaniin, kaukaisille saarille ja rannikoille, jotka eivät ole kuulleet minusta puhuttavan eivätkä nähneet minun kirkkauttani. 

Nuo, jotka lähtevät, kertovat vieraiden kansojen keskuudessa minun kirkkaudestani. He tuovat kaikki veljenne kaikkien kansojen keskeltä, lahjaksi Herralle, he tuovat heidät hevosilla ja avovaunuilla ja katetuilla vankkureilla ja muuleilla ja ratsukameleilla Jerusalemiin, minun pyhälle vuorelleni -- sanoo Herra -- samalla tavoin kuin israelilaiset tuovat uhrilahjana ruokaa puhtaissa astioissa Herran huoneeseen. Ja minä otan myös näitä vastatulleita palvelemaan pappeina ja leeviläisinä, sanoo Herra."

Lopun ajoilla kaikki kansat tulevat näkemään Yeshua HaMashiachin (Jeesuksen Kristuksen) kirkkauden, kun Hän johtaa koko maapalloa Kuninkaiden Kuninkaana. Totuus on se, että messiaaniset juutalaiset johtavat pakanoita Yeshua HaMashiachin kanssa tuhatvuotisessa valtakunnassa ja pakanoitten on hyväksyttävä Jumalan laki. Aamoksen kirjan viimeiset jakeet kertovat tuhatvuotisesta valtakunnasta, jolloin Israel on nostettu takaisin loistoonsa. Silloin Israel tulee hallitsemaan kaikkia vieraita pakanakansoja.

Aamos 9:11-12, 15: "Sinä päivänä minä rakennan jälleen Daavidin sortuneen majan. Minä muuraan umpeen sen halkeamat, korjaan sen luhistumat ja saatan sen entiseen loistoonsa. Ja niin Israel saa hallittavakseen Edomin jäännöksen ja kaikki ne kansat, jotka on julistettu minun omikseni, sanoo Herra. Hän on tämän tekevä...   ..Minä istutan heidät maahansa, eikä heitä enää revitä irti maasta, jonka minä olen heille antanut, sanoo Herra, sinun Jumalasi." 

Tuhatvuotisessa valtakunnassa noudatetaan Vanhan testamentin lakia ja käskyjä

Monille roomalaiskatolisille ja protestanteille voi olla yllätys, että Raamattu kertoo monessa kohtaa, että Paavali noudatti tarkasti kaikkia Vanhan testamentin käskyjä myös Uuden liiton aikana ja myös opetti kaikkia kansoja noudattamaan niitä. Paavali oli messiaaninen juutalainen.

Apt. 25:6-8: "Festus viipyi Jerusalemissa vain kymmenkunta päivää ja palasi sitten Kesareaan. Heti seuraavana päivänä hän istuutui tuomarinistuimelleen ja käski tuoda Paavalin eteensä. Paavalin saavuttua kerääntyivät Jerusalemista tulleet juutalaiset hänen ympärilleen ja ahdistivat häntä monin raskain syytöksin. He eivät kuitenkaan kyenneet näyttämään syytöksiään toteen. Paavali kiisti ne sanoen: "Mitään väärää en ole tehnyt, en juutalaisten lakia, en temppeliä enkä keisaria vastaan."

Apt. 28:17, 28: “Kolmen päivän kuluttua Paavali kutsui juutalaisten johtomiehet luokseen. Kun nämä olivat saapuneet, hän sanoi: "Veljet! Minut luovutettiin Jerusalemissa roomalaisten käsiin, vaikka en ole millään tavoin rikkonut kansaamme enkä isiltä perimiämme säädöksiä vastaan. Nyt minut on tuotu vangittuna tänne.. ..Juutalaiset vastasivat: "Emme ole saaneet Juudeasta mitään kirjettä, jossa kerrottaisiin sinusta, eikä kukaan veljistä ole täällä käydessään puhunut sinusta pahaa, ei julkisesti eikä yksityisesti.”

Paavali sanoi efesolaisille pakanoille: Ef. 4:17-18, 22: "Minä varoitan teitä vakavasti Herran nimeen: älkää enää eläkö niin kuin pakanat! Heidän ajatuksensa ovat turhanpäiväisiä, heidän ymmärryksensä on hämärtynyt, ja se elämä, jonka Jumala antaa, on heille vieras, sillä he ovat tietämättömiä ja sydämeltään paatuneita.. ..Sen opetuksen mukaan teidän tulee hylätä entinen elämäntapanne ja vanha minänne, joka on petollisten himojensa vuoksi tuhon oma."

Ei ole mikään ihme, että Paavali noudatti kaikkia Vanhan testamentin käskyjä, koska Jeesus, Yeshua teki samalla tavalla. Jeesus, Yeshua sanoi tulleensa tottelemaan Vanhan testamentin käskyjä, eikä niitä kumoamaan. Jeesus, Yesahua sanoi niiden olevan voimassa niin kauan kuin maa ja taivas ovat olemassa, eikä sitä ole tarve muuttaa (Matt. 5:17-20). Ne papit, jotka pitävät ja niin opettavat, että kaikki käskyt Vanhasta testamentista ovat voimassa, heitä kutustaan Taivasten valtakunnassa suureksi. Kuninkaallisen papistoon kuuluvilla messiaanisia juutalaisilla on hyvin korkea asema tuhatvuotisessa valtakunnassa.

Matt. 5:17-20: "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut. Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi. Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan." 

Yeshua määräsi, että Vanhan testamentin laki ja käskyt ovat voimassa uuden liiton aika, mikä tarkoittaa, että niitä noudatetaan myös Tuhatvuotisen valtakunnan aikana (Matt. 5:17). Mooseksen laissa on paljon sellaista hyvää ja ainutlaatuista, mitä muiden uskontojen säännöissä ei ole (video). Historian aikana monen valtion lainsäädäntö on saanut vaikutteita Raamatun hyvistä säännöistä.

5. Moos. 4:5-8: "Minä opetan teille lain käskyt ja säädökset, kuten Herra, minun Jumalani, käski minun tehdä. Teidän tulee noudattaa niitä siinä maassa, jonka nyt menette ottamaan haltuunne. Noudattakaa niitä ja pitäkää ne, sillä ne ovat muiden kansojen silmissä osoitus teidän viisaudestanne ja ymmärryksestänne. Nämä lait kuullessaan kaikki sanovat: 'Miten viisas ja ymmärtäväinen tuo suuri kansa onkaan.' Minkä muun suurenkaan kansan jumalat ovat yhtä lähellä omaa kansaansa kuin Herra, meidän Jumalamme? Hän on meitä lähellä aina, kun me häntä rukoilemme. Onko millään muulla suurellakaan kansalla yhtä oikeudenmukaiset käskyt ja säädökset kuin tämä laki, jonka minä teille tänään annan?"

Paavali totesi myös, että laki on hyvä, jos sitä käytetään alkuperäisen tarkoituksen mukaisesti. Kysymys on siitä, että selvitämme tarkkaan, mitä laissa oikeasti lukee mitään siihen lisäämättä ja mitään siitä pois ottamatta. Lakia tulee soveltaa sen alkuperäisen tarkoituksen mukaisesti ottaen huomioon myös pääsäännön vahvistavat poikkeukset ja armon, joka löytyy myös Vanhan testamentin säännöistä (esim. 2. Sam. 12:1-14).

1 Tim. 1:8: “Me tiedämme, että laki on hyvä, jos sitä käytetään lain tarkoituksen mukaisesti.”

Room. 3:31: "Kumoammeko me siis lain vetoamalla uskoon? Emme suinkaan, me päinvastoin vahvistamme sen mitä laki sanoo."

Oikeus ja lainkäyttö tuhatvuotisessa valtakunnassa

Tuhatvuotisessa valtakunnassa on poliisi sekä oikeuslaitos. Suomen oikeuslaitos on tällä hetkellä käytännössä toimintakyvytön, koska oikeudenkäynnit kestävät liian kauan. Tuhatvuotisessa valtakunnassa ei ole jutturuuhkia ja oikeusistuin antaa nopeasti tuomionsa. Kuningas voi koska tahansa erottaa sellaisen virkamiehen, joka on poikkeuksellisen laiska tai tekee hyvin huonolaatuista työtä. Kuninkaan päätöksistä ei voi valittaa.

Koska valtakunnassa noudatetaan Raamatun säännöksiä perustuslakina, niin tuomarit ovat pappeja, joilla on hallinnollista valtaa kansaan. He ratkaisevat myös riita-asioita, joten pappien koulutukseen kuuluu myös oikeusprosessit. Papit eivät istu pelkästään oikeustalolla, vaan mm. opettavat lakia kansalle. Työ on monipuolista ja vaativaa.

Hes. 44:23-24: "Pappien tulee opettaa kansalle, mikä on pyhää, mikä ei, ja opastaa sitä erottamaan saastainen ja puhdas. Oikeudessa heidän tulee ratkaista riita-asiat, ja heidän on tuomittava minun lakieni mukaan. Heidän kuuluu huolehtia siitä, että kaikki minun juhlani vietetään minun lakieni ja säädösteni mukaan, ja heidän tulee pitää minun sapattini kunniassa."

Valtakunnassa ei ole maanpuolustusmenoja eikä armeijaa ollenkaan. Saatanan päästyä vapaaksi tuhatvuotisen valtakunnan lopulla, hän saa aikaan kapinoita sekä valmistuttaa taisteluvälineitä. Siihen saakka kaikki on yhtä rauhaa (Ilm. 20:7-10).

Demokraattisesti valitut eduskunnat tuottavat usein lakeja vain sen takia, että itsekkäät kansanedustajat tulisivat valituksi uudelleen. Moniin lakeihin tulee tämän takia myös huonosti toimivia kompromisseja. Tuhatvuotisessa valtakunnassa tätä ongelmaa ei ole. Kuningas antaa Raamatun hallinnollisia määräyksiä. Säännöt pidetään yksikertaisina, selkeinä ja tarkoituksenmukaisina. Asetukset noudattavat kaikkia Raamatun säännöksiä, koska koko Raamattu on tuhatvuotisen valtakunnan muuttumaton perustuslaki. Mooseksen lakia ja muita Vanhan testamentin kirjoja sovelletaan tarkasti.

Tuhatvuotisessa valtakunnassa on käytössä Vanhasta testamentista tunnettu kuolemantuomio vakavimpien rikosten kohdalla. Tästä syystä kuninkaitten valtaa kuvataan sanalla rautainen valtikka. 

Ilm. 12:5: "Nainen synnytti lapsensa, pojan, joka on paimentava maailman kansoja rautaisella sauvalla. Tämä lapsi temmattiin Jumalan ja hänen valtaistuimensa luo" 

Ilm 2:26-27 (RK): "Joka voittaa ja loppuun asti ot­taa vaarin minun teoistani, sille minä annan vallan hallita pakanoita. Hän on paimentava heitä rautai­sella sauvalla, hän särkee heidät kuin saviastiat."  

Jer. 1:9-10: "Sitten Herra ojensi kätensä, kosketti suutani ja sanoi minulle: -- Minä annan sanani sinun suuhusi. Minä asetan sinut tänä päivänä kansojen ja valtakuntien yläpuolelle. Sinun tulee repiä ja särkeä, tuhota ja hävittää, rakentaa ja istuttaa."

Lasten kasvatuksessa sallitaan se, että vanhemmat saavat tukistaa lapsiaan. Vanhemmat joutuvat myös herkemmin vastuuseen lasten kasvatuksen ja valvonnan laiminlyönneistä. Koulussa kiusaavia ja kapinoivia oppilaita ei hoideta nykyiseen malliin pelkästään terapeuttisesti koulupsykologien ja muiden keskustelujen avulla. Lapsille opetetaan asiallista kunnioitusta opettajia ja kanssaoppilaita kohtaa pitämällä riittävän kovaa kuria niin, ettei kiusaamista ja kapinointia pysty mitenkään jatkamaan.

Talousjärjestelmä 

Tuhatvuotisessa valtakunnassa elämä on parempaa. Silloin pidetään parempaa huolta vähäosaisista ja vaivan alaisista ihmistä. Tilanne kääntyy tuhannen vuoden loputtua pahaksi, kun saatana päästetään vapaaksi.

Tuhatvuotisessa valtakunnassa on markkinatalous, pieni työttömyysaste ja ihmiset voivat omistaa suuriakin yrityksiä. Talous kehittyy tasaisesti. Lakot ovat kiellettyjä, mutta hallintomääräyksillä asetetaan työmarkkinoille kaikkien osapuolten kannalta kohtuulliset pelisäännöt. Avainjärjestöt eivät voi nostaa palkkaansa markkina-arvoa korkeammaksi lakkoilemalla. Toisaalta työläisten riistämistä ei myöskään hyväksytä. Isännät maksavat kohtuullisen ja oikeudenmukaisen osuuden yrityksen tuloksesta sen työntekijöille, jotka ovat edesauttaneet yrityksen tuloksen syntymistä palvelemalla uskollisesti isäntäänsä.

Raamattu opettaa, että isännällä on omistus- ja hallintaoikeus yritykseensä sekä muuhun omaisuutensa. Valtio ei voi ilman rikosta takavarikoida isännän omaisuutta. Työmiehellä ja -naisella on aina oikeus palkkaan (5. Moos. 25:4, 1. Tim. 5:18). Isännän lapsilla on oikeus perintöosaansa eikä valtio saa ottaa välistä perintöomaisuutta, joka kuuluu lapsille. Raamattu tuntee tulojen verottamisen ja miesten asevelvollisuuden, mutta ei tunne lahjan eikä perinnön verottamista.

1. Tim. 5:18: "Sanotaanhan kirjoituksissa: "Älä sido puivan härän suuta" ja "Työmies on palkkansa ansainnut".

Tuhatvuotisen valtakunnan kuninkaiden ja heidän alamaisten maaomistuksista on sääntöjä. Kuningas ei voi omalla päätöksellään varastaa alamaisen maaomaisuutta sen takia, että itse vain sitä tarvitsee. Kuninkaat eivät sorra kansaansa (Hes. 45:8).

Hes. 46:16-18: "Näin sanoo Herra Jumala: Jos ruhtinas antaa omistamaansa maata jollekin pojistaan, se on oleva pojan perintöosa. Siitä tulee hänen perintöomaisuuttaan.  Mutta jos ruhtinas lahjoittaa maataan jollekin palvelijalleen, maa pysyy tämän omistuksessa vain riemuvuoteen saakka. Silloin se palaa ruhtinaalle, sillä hänen perintömaansa voi pysyvästi jäädä vain hänen pojilleen. Ruhtinas ei liioin saa väkivalloin ottaa itselleen alamaistensa perintömaata, hän ei saa häätää ketään tämän omalta maalta. Hänen tulee antaa pojilleen perintöosat omasta alueestaan, ettei kukaan minun kansastani joutuisi lähtemään perintömaaltaan."

Ruhtinaalle ja kuninkaille on heti valtakunnan alussa osoitettu riittävästi omaa maata, jottei sitä tarvitse hankkia myöhemmin muilta kansalaisilta (Hes. 48:21-22). Maaomaisuus siirtyy perintönä sukujen sisällä (Esra 9:12). Maaomaisuuden menettää vain, jos syyllistyy niin vakavaan rikokseen, että hänelle määrätään omaisuuden menettämisrangaistus, mutta näitä maita ei oteta ruhtinaan tai kuninkaan omaan henkilökohtaiseen käyttöön (Esra 7:26).

Jumala on kutsunut Suomen korkeaa verotasoa kansalta varastamiseksi Tukholman profetiassa. Se ei tarkoita sitä, etteikö meidän tulisi siitä huolimatta maksaa säädetyt verot, mutta päättäjien synniksi lasketaan liian ankara verotus. Tuhatvuotisessa valtakunnassa peritään veroja, jotka ovat alempia kuin, mikä on Suomen verotustaso nyt. Raamatussa on yleinen periaate 10 %:n tasaverosta kuninkaalle (esim. 1. Sam. 8:11-17) ja sen lisäksi 10% tasaverosta Jumalan temppelille (4. Moos. 18:21-26, 5. Moos. 14:22), jonka lisäksi on eräitä pienempiä maksuja. Kun Egyptissä varauduttiin huonoihin vuosiin, niin Joosef määräsi 20 %:n tasaveron tuloista, mutta silloin pellot tuottivat viljaa yltäkyllin yli oman tarpeen (1. Moos. 41:34,47). Verotus voi vaihdella noin 10-25 %:n välillä.

Sananl. 29:4: "Oikeudenmukainen kuningas pitää maan pystyssä, veroja kiskova hävittää sen."

Alempi verotus tarkoittaa myös sitä, että ihmisillä on suurempi vastuu itsestään ja perheestään, vaikka heikossa asemassa olevista ihmistä pidetään huolta ja koulunkäynti on suomalaiseen tapaan ilmaista ja tasokasta. Työ on myös kannustavampaa ja sen takia elämä on vauraampaa koko väestöllä kuin nyt.

Jes. 65:21-23: "He rakentavat taloja ja saavat asua niissä, he istuttavat viinitarhoja ja nauttivat itse niiden hedelmän, ei niin, että he rakentaisivat ja toinen taloa asuisi, eikä niin, että he istuttaisivat ja toinen söisi hedelmän. Niin kuin puiden päivät, niin ovat minun omieni päivät. Minun valittuni saavat itse nauttia työnsä tuloksista. Enää he eivät näe vaivaa tyhjän vuoksi, eivät synny kuollakseen kohta, vaan he ovat Herran siunaama suku ja heidän vesansa pysyy heidän luonaan."

Jan-Gunnar Eurell ja Per-Olof Eurel ovat kirjassaan "Raamatun talous - Käytännön käsikirja Jumalan mielen mukaiseen taloudenhoitoon" (s.84) todenneet vuonna 1996 osuvasti pohjoismaisesta hyvinvointivaltion puutteista seuraavaa:

"Ruotsin sosiaaliturvajärjestelmä on "ruotsalaisen mallin" ydin. Siinä mallissa valtio on tehty suojelijaksemme ja Jumala, perhe ja sisarrakkaus turhiksi... Perheen vastuu lasten, vanhusten ja sairaiden hoidosta on siirretty valtiolle, maakunnille ja kunnille. Seurauksena on tullut hajonneita perheitä, normittomuutta ja valtiotalouden katastrofi."

Neuvostoliitossa ei noudatettu Raamatun sääntöjä asianmukaisesta taloudenpidosta ja valtaa piti proletariaatin diktatuuri Carl Marxin ja Vladimir Lenin materialistisilla opeilla. Lopulta näimme mihin kommunismi oli johtanut verrattuna markkinatalouteen. Jos Neuvostoliiton tuloksia verrataan Yhdysvaltojen tuloksiin 1980-luvun alkuun mennessä niin, erot ovat selvät. Yhdysvalloissa tulotaso oli nelinkertainen verrattuna Neuvostoliiton tulotasoon. Vesivoimaloita ja rautatiekilometrejä oli kolme kertaa enemmän. Puhelimia oli kymmenen kertaa enemmän. Autoja ja sähköä oli 20 kertaa enemmän, kuin Neuvostoliitossa. Sen lisäksi Neuvostoliitto oli murhannut arviolta noin 60 miljoonaa kansalaistaan valtion edun nimissä (vuosina 1922-1980, lähde Stephen D. Swihart, Harmagedon, 1980, s. 56). Tämän lisäksi valtavia määriä ihmisiä kuoli ennen aikojaan, koska tehtaat saastuttivat ympäristöä, terveydenhuollossa oli suuria puutteita, varusmiespalveluksessa oli vastuutonta simputusta ja suuri määrä onnettomuuksia. 

Neuvostoliiton johtaja Nikita Hrustsov kävi valtiovierailulla Yhdysvalloissa vuonna 1959. Hänen lentokoneensa oli laskeutumassa Los Angelesiin ja Hrustsov katsoi ikkunasta alas. Hän näki paljon omakotitaloja, joiden pihalla uima-altaiden veden pinta kimalteli  auringon valossa. Hrustsov tiedetään sanoneen silloin: "Nyt tiedän, että kommunismi on epäonnistunut". Vuonna 1964 hänet syrjäytettiin pois vallasta ja syyksi luettiin mm. epäonnistuminen maataloustuotannossa sekä itsevaltainen ja oikukas johtaminen.  

Kommunismi ja kansallissosialismi ovat antikristuksen yhteiskuntajärjestelmiä, jotka pyrkivät orjuuttamaan valtion kansalaiset. Taivasten valtakunnan kansalaiset ovat vapaita Jumalan lapsia, jotka rakastavat Kuninkaiden Kuningastaan Jeesus Kristusta, Yeshua HaMashiachia ja he saavat nauttia omien kättensä töiden hedelmistä.

Kuningas Salomon aikana Israelin valtio kukoisti. Tämä loistelias aika on esikuva tuhatvuotisen valtakunnan onnelle ja vauraudelle. Herran juhlina Kuningas Salomo toimitti temppelissä uhrit samalla tavalla, miten Hesekielin kirjassa mainittu ruhtinas toimittaa uhrit (2. Aik. 8:12-13, Hes. 45:17, 22). Salomo oli taitava hallitsija ja hänen suuri viisautensa oli tunnettu ulkomaillakin. Salomo rakensi loisteliaan temppelin Jumalalle. Salomon hovi eli vaurasta elämää. Kuningas Daavidin perimä lisääntyi runsaasti, koska Salomo sai hyvin paljon lapsia lukuisten vaimojensa kautta. Raamattu kertoo, että Salomon palvelusväki eli onnellista elämää. Kuningatar Shaba mykistyi, miten hyvin Salomonin hovissa kaikki oli.

1. Kun. 9:4-9 (1933/38): "Kun Saban kuningatar näki kaiken Salomon viisauden, linnan, jonka hän oli rakentanut, ruuat hänen pöydällänsä, kuinka hänen palvelijansa asuivat ja hänen palvelusväkensä palveli ja kuinka he olivat puetut, ja näki hänen juomanlaskijansa ja hänen polttouhrinsa, jotka hän uhrasi Herran temppelissä, meni hän miltei hengettömäksi. Sitten hän sanoi kuninkaalle: "Totta oli se puhe, jonka minä kotimaahani sinusta ja sinun viisaudestasi kuulin. Minä en uskonut, mitä sanottiin, ennenkuin itse tulin ja sain omin silmin nähdä; ja katso, ei puoltakaan oltu minulle kerrottu. Sinulla on paljon enemmän viisautta ja rikkautta, kuin minä olin kuullut huhuttavan. Onnellisia ovat sinun miehesi, onnellisia nämä palvelijasi, jotka aina saavat olla sinun edessäsi ja kuulla sinun viisauttasi. Kiitetty olkoon Herra, sinun Jumalasi, joka sinuun on niin mielistynyt, että on asettanut sinut Israelin valtaistuimelle. Sentähden, että Herra rakastaa Israelia ainiaan, hän on pannut sinut kuninkaaksi, tekemään sitä, mikä oikeus ja vanhurskaus on."

Tuhatvuotisessa valtakunnassa on elämän virta ja hedelmäpuita, joiden lehtiä käytetään lääkkeinä

Kolmannesta temppelistä laskee joki, joka haarautuu kahteen suuntaan. Mereen laskeva haara tekee merivedestä makeaa, joka tekee merestä hyvin kalaisan. Kaloja riittää kaikille ruuaksi. 

Joen varrella kasvaa hedelmäpuita, joiden lehdet eivät lakaistu koskaan, kuten ei havupuut tee meidän aikana. Puut antavat runsaan sadon hedelmää ruuaksi. Puiden lehtiä käytetään lääkkeenä, joten lääkkeitä ei tarvitse valmistaa teollisesti, kuten meidän aikana tehdään. Tämä tarkoittaa sitä, että tuhatvuotisen valtakunnan terveydenhuollossa puiden lehdet riittävät lääkkeiksi ja ihmiset ovat paljon terveempiä, mitä on nyt.

Hes. 47:6-11: "Mies sanoi minulle: "Näetkö, ihminen?" Sitten hän lähti takaisin ja johdatti minua pitkin virran rantaa. Paluumatkalla minä näin, että virran rannalla kasvoi molemmilla puolin hyvin paljon puita.

Mies sanoi minulle: "Nämä vedet virtaavat maan itäosiin ja juoksevat siellä alas Jordanin laaksoon ja edelleen Itäiseenmereen, jonka suolaisen veden ne muuttavat makeaksi. Ja missä ikinä nämä vedet virtaavat, siellä kaikki eläimet menestyvät ja lisääntyvät. Myös kaloja on suuret määrät, sillä kaikkialla, minne tulee, tämä virta muuttaa veden makeaksi. Minne vain se tulee, siellä kaikki virkoaa elämään. Meren rannalla seisoo kalastajia vieri vieressä, En-Gedistä En-Eglaimiin on verkkoja kuivumassa, ja erilaisia kaloja on viljalti, yhtä monia lajeja kuin Suuressameressä. Mutta rantojen soissa ja lammikoissa vesi ei makeudu -- ne jäävät entiselleen, jotta saataisiin suolaa.

Tämä kaikki on vertauskuva Taivaasta. Jumala valtaistuimelta kumpuaa elämän virta, joka antaa ihmisille elämän veden, virkistyksen ja uimarannat. Taivaassa ruokaa ei tarvita energian saamiseksi, mutta puiden hedelmiä ja muuta ruokaa syödään nautinnoksi seurusteltaessa ystävien kanssa. Taivaaseen päässeet saavat syödä elämän puusta, joka antaa heille ikuisen elämänä taivaassa.

Hes. 47:2: "Pitkin virran molempia rantoja kasvaa kaikenlaisia hedelmäpuita. Niistä eivät lehdet lakastu eivätkä hedelmät lopu: joka kuukausi ne antavat uuden sadon, sillä niitä ruokkii virta, joka saa alkunsa pyhästä paikasta. Niiden hedelmiä käytetään ruoaksi ja niiden lehtiä lääkkeeksi."

Luonto herää kukoistukseen. Autiomaista tulee vehreitä hedelmätarhoja.

Jes. 32:15: "Näin on oleva, kunnes meihin tulee korkeudesta henki. Silloin autiomaa muuttuu hedelmätarhaksi ja tarhat ovat laajoja kuin metsät."

Jes. 35:1: "Aavikko iloitsee, autiomaa iloitsee, aro riemuitsee, se puhkeaa kukkaan! Kuin lilja kukkikoon maa..."

Jes. 41:18-20: "Paljaille kukkuloille minä puhkaisen jokia, notkelmiin lähteitä. Autiomaan minä muutan vesilammikoiksi ja kuivan hietikon lähteiden maaksi. Minä istutan autiomaahan setrejä, akasioita ja myrttejä ja öljypuita, minä kasvatan arolle sypressejä, puksipuuta, vuorimäntyä, kaikkea rinnan, jotta he näkisivät ne ja oppisivat tietämään, jotta he huomaisivat ne ja tajuaisivat, että Herran käsi on tämän tehnyt, Israelin Pyhä tämän luonut."

Tuhatvuotinen valtakunta on rauhan valtakunta

Jesajan kirjan viimeiset luvut ovat 65-66, joissa kuvataan sekä tuhatvuotista valtakuntaa ja Jeesuksen Kristuksen paluuta maan päälle. Ilmestyskirjan ahdistusten aikoina vihan maljat tuhoavat suuren osa maanpallon pinnasta ja vesistöistä (Ilm. 16). Kun Jeesus tekee paluun maan päälle, niin Jumala korjaa maapallon aivan uudeksi ja entistä paremmaksi planeetaksi.

Jes. 65:17-18: "Katso, minä luon uuden taivaan ja uuden maan. Menneitä ei enää muistella, ne eivät nouse mieleen. Ei, vaan te saatte iloita ja riemuita aina ja ikuisesti siitä, mitä minä luon. Katso, ilon kaupungiksi minä luon Jerusalemin, teen riemuitsevaksi sen kansan."

Ihmissuku elää yhtä pitkään kuin puut (Jes. 65:22) eli jopa tuhat vuotta ja nuorinkin kuolee vasta satavuotiaana. Lapsia ei kuole synnytyksessä.

Jes. 65:19-20: "Ja minä riemuitsen Jerusalemista, iloitsen kansastani. Ei siellä enää kuulu itkun ääntä, ei valitusta, eivät vastasyntyneet siellä enää kuole, ei yksikään, ei kuole vanhus, ennen kuin on elänyt päivänsä täyteen. Joka kuolee satavuotiaana, kuolee nuorena, jonka vuodet jäävät alle sadan, häntä surkutellaan."

Jumala luo leijonista, susista, panttereista ja käärmeistä uudenlaisia eläimiä. Ne eivät ole enää petoja, vaan syövät ruohoa ja maan tomua. Leijona, susi ja lammas syövät rinta rinnan laitumella ruohoa. Eläimet ovat niin kilttejä, että pikkupoika voi niitä paimentaa ja pieni lapsi voi leikkiä käärmeen kolon vieressä.

Jes. 65:25: "Susi ja karitsa käyvät yhdessä laitumella, leijona syö heinää kuin härkä, ja käärmeen ruokana on maan tomu. Kukaan ei tee pahaa, kukaan ei vahingoita ketään minun pyhällä vuorellani, sanoo Herra." 

Jes. 35:9-10: "Leijona ei nouse sille tielle, ei yksikään raateleva peto, ei yksikään. Vain vapaiksi lunastetut sitä vaeltavat. Herran vapaiksi ostamat palaavat ja saapuvat riemuiten Siioniin. He kantavat päänsä päällä ikuista iloa. Ilo ja riemu astuvat portista, huoli ja huokaus pakenevat kauas."

Jes. 11:6-10: Silloin susi kulkee karitsan kanssa ja pantteri laskeutuu levolle vohlan viereen, vasikka ja leijonanpentu syövät yhdessä ja pikkupoika on niiden paimenena. Lehmä ja emokarhu käyvät yhdessä laitumella, yhdessä laskeutuvat levolle niiden vasikat ja pennut, ja leijona syö heinää kuin härkä. Ja imeväinen leikkii kyyn kolon äärellä, vastikään vieroitettu lapsi kurottaa kättään kohti myrkkykäärmeen luolaa. Kukaan ei tee pahaa, ei tuota turmiota minun pyhällä vuorellani, sillä maa on täynnä Herran tuntemusta niin kuin meri on vettä tulvillaan. Sinä päivänä Iisain juurivesa kohoaa merkkiviirinä kansoille. Hänen luokseen pyrkivät kaikki kansat, hänen asuinsijaansa ympäröi kunnian hohde."

Rauhan valtakunnassa ei käydä sotia ja ihmisiä ei uhkaa villipedot. Heprean kielessä sana baal tarkoittaa aviomiestä ja on myös epäjumalan nimi. Kansat ovat hylänneet kaikki epäjumalat ja kihlanneet Kristuksen sulhasekseen (Ef 5:21-33).

Hoos. 2:18-20: "Sinä päivänä -- näin puhuu Herra -- hän on sanova minulle: "Minun mieheni!" eikä hän enää sano: "Minun baalini!" Minä poistan baalien nimet hänen huuliltaan, niitä ei enää mainita. Sinä päivänä minä luon rauhan: Villieläimet, taivaan linnut, maan matelijat eivät enää tuota vaaraa. Minä särjen jousen ja miekan, niin ettei sotia enää käydä. Minä annan kansani asua turvassa. Minä kihlaan sinut, otan omakseni ainiaaksi, minä liitän sinut itseeni vanhurskauden ja oikeuden sitein, rakkaudella ja hyvyydellä. Minä liitän sinut itseeni uskollisuuden sitein, ja sinä tulet tuntemaan Herran."

Lopun ajan maaperän mullistuksissa Jerusalemin Temppelivuori kohoaa korkeimmaksi kohdaksi maapallolla. Sen huipulla on Hesekielin kirjan lukujen 40-44 ohjeiden mukaan rakennettu kolmas temppeli. Temppelin luokse kokoontuvat kaikki maapallon kansat palvelemaan Yeshua HaMashiachia (Jeesusta Kristusta) ja opiskelemaan Raamatun lakia.

Miika 4:1-4 (1933/38): "Aikojen lopussa on Herran temppelin vuori seisova vahvana,
ylimmäisenä vuorista, ja se on oleva korkein kukkuloista, ja sinne virtaavat kansat. Monet pakanakansat lähtevät liikkeelle sanoen: "Tulkaa, nouskaamme Herran vuorelle, Jaakobin Jumalan temppeliin, että hän opettaisi meille teitänsä ja me vaeltaisimme hänen polkujansa; sillä Siionista lähtee laki, Jerusalemista Herran sana." Ja hän tuomitsee monien kansojen kesken, säätää oikeutta väkeville pakanakansoille, kaukaisiin maihin saakka. Niin he takovat miekkansa vantaiksi ja keihäänsä vesureiksi; kansa ei nosta miekkaa kansaa vastaan, eivätkä he enää opettele sotimaan. He istuvat kukin oman viinipuunsa ja viikunapuunsa alla kenenkään peljättämättä. Sillä Herran Sebaotin suu on puhunut.
" 

Jes. 2:2-4 (RK): "Päivien lopulla on Herran  temppelin vuori seisova lujana, ylimpänä vuorista, korkeimpana kukkuloista, ja kaikki kansat virtaavat sinne. Monet kansat lähtevät liikkeelle sanoen: ”Tulkaa, nouskaamme Herran vuorelle, Jaakobin Jumalan huoneeseen, että hän opettaisi meille teitään ja että me vaeltaisimme hänen pol­kujaan. Sillä Siionista lähtee opetus, Jerusalemista Herran sana.” Hän ratkaisee kansakuntien riidat, jakaa oikeutta monille kansoille. Miekat taotaan auran teriksi ja keihäät vesureiksi. Kansa ei nosta miekkaa kansaa vastaan, eivätkä ne enää opettele soti­maan."

Raamattu mainitsee, että tuhatvuotisessa valtakunnassa vietetään sapattia, uuden kuun juhlaa ja lehtimajanjuhlaa. Koko ihmissuku eli kaikki kansa joutuvat tottelemaan Vanhan testamentin käskyjä. Tämä ei pitäisi olla edes kristityille mikään yllätys, koska Jeesus sanoi aivan selvästi, että laki ja profeetat eli koko Vanha testamentti on voimassa Uuden liiton aikana, kuten edellä on asia kerrottu (Matt. 5:17-20, Apt. 25:7-8: [1933/38]). Jeesus ja Paavali viettivät näitä juhlia, joten niitä vietetään myös tuhatvuotisessa valtakunnassa.

Jes. 66:23: "Ja aina uudenkuun päivänä ja jokaisena sapattina tulee koko ihmissuku, ja kaikki kumartuvat minun eteeni, sanoo Herra."

Sak. 14:16: "Kaikki jäljellä olevat niistä kansoista, jotka ovat hyökänneet Jerusalemia vastaan, tulevat nyt sinne vuosi vuodelta kumartaen rukoilemaan Kuningasta, Herraa Sebaotia, ja viettämään lehtimajanjuhlaa."

Luuk. 16:17: "Mutta laista ei häviä piirtoakaan, ennemmin katoavat taivas ja maa."

Tuhatvuotisessa valtakunnassa noudatetaan Vanhan testamentin käskyihin kuuluvia ruokasäädöksiä. Ne, jotka eivät tottele Jumalan käskyjä ruokavaliosta, tuhotaan Jeesuksen toisessa tulemuksessa, kun miekka lyö maapallon kaikkia kansoja ja sianlihan syöjät saavat loppunsa.

2. Tess. 1:7-9 (1933/38): "..kun Herra Jeesus ilmestyy taivaasta voimansa enkelien kanssa tulen liekissä ja kostaa niille, jotka eivät tunne Jumalaa eivätkä ole kuuliaisia meidän Herramme Jeesuksen evankeliumille. Heitä kohtaa silloin rangaistukseksi iankaikkinen kadotus Herran kasvoista ja hänen voimansa kirkkaudesta..." (vert. Room. 2:12-13, 1. Tim. 1:11)

Jes. 66:15-17: "Katso, Herra saapuu tulenlieskassa, hänen vaununsa ovat kuin pyörretuuli. Hänen vihansa purkautuu tulenhehkuna, hänen jyrinänsä liekkeinä. Niin Herra toteuttaa oikeutensa tulella, hänen miekkansa lyö ihmissukua, ja monet kaatuvat sen lävistäminä: nuo, jotka puhdistautuvat ja valmistautuvat palvontatarhojen menoihin johtajansa ympärillä, nuo, jotka syövät kaikkea iljettävää, sian lihaa, rottia -- minä tunnen heidän tekonsa ja ajatuksensa, ja he kaikki saavat loppunsa, sanoo Herra." 

Ef. 5:5: "Tehän tiedätte hyvin, ettei kenelläkään siveettömällä eikä saastaisella ole osaa Kristuksen ja Jumalan valtakunnasta..."

Christina Perri - A Thousand Years


..One step closer
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more...




Ihmisoikeuksien julistukset eivät ole tie kestävään hyvinvointiin

Nykyään on muodissa puhua kansainvälisistä ihmisoikeuksista. Ranskan vallankumouksen yhteydessä vuonna 1789 annettiin ihmis- ja kansalaisoikeuksien julistus. YK:n yleiskokous päätti antaa ihmisoikeuksien yleismaailmaisen julistuksen vuonna 1948. Euroopan ihmisoikeussopimus on alunperin solmittu vuonna 1950 ja monia maita on liittynyt sopimukseen myöhemmin. Kun ihmisoikeuksista tehtyjä luetteloita silmäilee, niin ne voivat aluksi vaikuttaa mukavilta ja helposti hyväksyttäviltä. Luettelossa on jotain hyvää, mutta tarkemmin lukiessa siinä on myös huonoa ja keskeisiä asioita puuttuu kokonaan luettelosta. Kansainväliset ihmisoikeudet ovat todellisuudessa puutteellinen ja tekopyhä luettelo, joka yrittää ovelasti ujuttaa Jumalan tahdon vastaisia arvoja Raamatun sääntöjen tilalle. Kansainväliset ihmisoikeudet eivät kelpaa tuhatvuotisen valtakunnan standardiksi, koska Jumalan laki on parempi. 

Ilmestyskirja kertoo lopun ajan hyvin vauraasta seurakunnasta Laodikeasta, joka tarkoittaa suomeksi 'ihmisoikeudet'. Tämä on meidän ajan seurakunta, joka hylkää Jumalan lain ja korvaa sen Jumalan tahtoa rikkovilla ihmisten itse laatimilla moraalisäännöillä. Yeshua oksentaa tämän seurakunnan ulos suustaan (Ilm. 3:16). Ilmestyskirjan seitsemästä seurakunnasta kertoo lisää artikkeli: 'Elia korjaa rikkinäisen puhelimen ja asettaa sanat oikeille paikoillensa'. 

Kansainvälisissä ihmisoikeuksissa on seuraavia julistuksia, jotka ovat ristiriidassa Jumalan tahdon kanssa. Tässä on esimerkinomainen luettelo niistä ihmisoikeuksien periaatteista, joita ei noudateta tuhatvuotisessa valtakunnassa.
  • Kukaan ei voi käyttää valtaa, joka ei ole kansasta lähtöisin. Tuhatvuotisessa valtakunnassa kukaan ei voi käyttää valtaa, joka ei ole saatu Jumalalta.
  • Oikeus harjoittaa omaa uskontoaan vapaasti. Tuhatvuotisessa valtakunnassa ei voi harjoittaa vääriä uskontoja. Kuninkaiden Kuningas Yeshua HaMashiach hallitsee itse maapalloa ja muiden uskontojen harjoittaminen on kiellettyä. 
  • Oikeus elämään siitä huolimatta, mitä tahansa rikoksia tekee. Tuhatvuotisessa valtakunnassa on käytössä törkeimpien rikosten kohdalla kuolemantuomio. Ruumiin kuoleminen ei ratkaise sitä, saako ihminen elää iankaikkisesti vai joutuuko hän elämään ikuisen ajan helvetissä. Tuomiota helvettiin kutsutaan kuolemaksi, mutta se ei tarkoita olemisen loppumista, vaan ikuisesti kestävää kärsimystä.
  • Ketään ei saa syrjiä. Tuhatvuotisessa valtakunnassa ei kutsuta syrjimiseksi sitä, että kielletään synnin tekeminen. Valtakunnassa ei ole homoavioliittoja, vaan siellä noudatetaan sitä järjestystä ihmisten välisissä parisuhteissa, minkä Kaikkivaltias Maailman Luoja on asettanut avioliitolle.
  • Sananvapaus on koskematon. Tuhatvuotisessa valtakunnassa on kokoontumisen- ja sananvapaus, mutta Jumalaa ja hallitsijoita ei saa pilkata eikä arvostella. Kuninkaiden Kuningas Yeshua HaMashiach itse valvoo, että Hänen asettamat johtajat toimivat asianmukaisesti.
Kansainväliset ihmisoikeudet eivät takaa kenenkään ihmisen todellista hyvinvointia. Ne eivät pysty antamaan kellekään ihmiselle rakkautta. Eräiltä osin ne jopa sotivat pyhiä arvoja vastaan ja siten johtavat vähintäänkin pitkällä aikavälillä kärsimyksen kasvamiseen. Ihmisoikeuksien luettelo ei anna yksilölle juurikaan mitään velvollisuuksia, jotta ihmisoikeuden voisivat toteutua.

Maailman perheessä ihmiset ovat orjan asemassa eikä isännän lapsen asemassa. Taivaan Isä vapauttaa ihmiset orjan asemasta lapsen asemaan, jolloin lapset saavat perintöosuuden Isänsä valtakunnasta. Tuhatvuotisessa valtakunnassa kansalaiset ovat vapaita Taivaan Isän lapsia, mutta vapaatkin kansalaiset noudattavat Isänsä tahtoa, mikä takaa sen, että kaikilla on hyvä olla. Silloin he saavat Taivaan Isältä vastalahjaksi sellaisia, jota ei voi mikään poliittinen sopimus heille taata, eikä kukaan muu pysty niitä antamaan. Tämän takia Jumala laki on parempi ja se takaa ylivertaiset edut:
  • Iankaikkisen elämän lahja
  • Lahja elää terveenä ja onnellisena
  • Lahja oppia tuntemaan Taivaan Isä
  • Lahja nähdä Taivaan Isän kasvot
  • Lahja tuntea olevansa rakastettu
  • Lahja saada perintöosuus Taivasten valtakunnasta 
  • Lahja elää yltäkylläistä elämää
Kol. 3:24: "Muistakaa, että saatte Herralta palkan, osuutenne perinnöstä. Palvelkaa Herraa Kristusta."

Taivasten valtakunnan lasten lahjat on kirjattu Ilmestyskirjan 21:n lukuun, joka kertoo ajasta tuhatvuotisen valtakunnan jälkeen, mutta edut toteutuvat suurelta osin jo tuhatvuotisen valtakunnan aikana. Kaikki täyttyy lopullisesti sen jälkeen, kun tuhatvuotinen valtakunta on päätöksessään ja Jumala luo uuden taivaan sekä maan.

Ilm. 21:3-8: "Ja minä kuulin valtaistuimen luota voimakkaan äänen, joka sanoi: "Katso, Jumalan asuinsija ihmisten keskellä! Hän asuu heidän luonaan, ja heistä tulee hänen kansansa. Jumala itse on heidän luonaan, ja hän pyyhkii heidän silmistään joka ainoan kyyneleen. Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut."

Valtaistuimella istuva lausui: "Uudeksi minä teen kaiken." Hän sanoi: "Kirjoita nämä sanat muistiin. Ne ovat luotettavat ja todet." Vielä hän sanoi minulle: "Nyt ne ovat käyneet toteen. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Sille, jolla on jano, minä annan lahjaksi vettä elämän veden lähteestä. Tämä on voittajan palkinto. Minä olen hänen Jumalansa, ja hän on minun poikani.

Mutta pelkurit, luopiot ja iljetysten kumartajat, murhamiehet ja irstailijat, noidat, epäjumalien palvelijat ja kaikki valheen orjat saavat tämän palkan: he joutuvat tuliseen järveen rikinkatkuisten lieskojen keskelle. Tämä on toinen kuolema."

Fredi - Kun rakkaus voittaa

Kun rakkaus kerran voittaa
pois ihmisten kateus silloin jää
Kun päivä tuo kerran koittaa
se kaikki kansat yhdistää

Voi rakkaus tuskan poistaa
ei ihmiset sotiaan silloin käy
Vain aurinko lämmin loistaa
ja pelkoa ei missään näy

Kerran voiton saa inhimillisyys
jää mielestä silloin itsekkyys
On täysin vieras tunne ihmisille
tyytymättömyys



Tuhatvuotinen valtakunta alkaa Harmagedonin jälkeen

Maapallo tuhoutuu lopun ajan katastrofeissa, joiden lopussa on Harmagedonin taistelu. Taivaan Isä luo uuden maapallon (korjaa nykyisen uudeksi) tuhatvuotista valtakuntaa varten (Jes. 65:17-24, Ilm. 21:1-2). Pyhät muuttavat maapallon pyhien leirialueelle, jonka keskellä on rakastettu kaupunki, jonka nimi on 'Herra on täällä' (Hes. 48:35, Ilm. 20:9, Jes. 62,4).

Hyvin pieni määrä maan päälle jätettyjä ihmisiä pelastuu Ilmestyskirjan ahdistusten ajoilta tuhat vuotisen valtakunnan siemeneksi. Taivaan Isä suojelee nämä maan päällä siten, ettei vihan maljat heitä vahingoita. Jeesus tulee hakemaan viisaat neitsyet pois turvaan taivaaseen ennen, kuin antikristuksen julmat vainot kristittyjä kohtaan alkavat. Pienet lapset (myös sikiöt kohduista) pelastetaan myös ennen ahdistusten aikoja. Maan päältä poltetaan pois kaikki ne kansat, jotka eivät halua noudattaa Israelin Jumalan lakia. Moni laittomuutta tehnyt kristittykin uskova kuolee lopun ajan vitsauksissa, jotta puhdas siemen pääsee aloittamaan elämän tuhatvuotisessa valtakunnassa.

Jes. 24:4-6, 13-16: "Maa kulottuu ja kuivuu, maanpiiri riutuu ja kuivuu, maan lailla taivaskin riutuu. Maa muuttuu saastaiseksi jalkojen alla, sillä sen asukkaat ovat hylänneet lain, rikkoneet käskyt, tehneet tyhjäksi ikuisen liiton. Siksi kirous syö maan, sen asukkaat saavat maksaa teoistaan. Siksi maan asukkaat käyvät vähiin, vain muutama harva jää jäljelle ihmisen suvusta...       ..Näin käy maailman kansoille: niistä jää jäljelle sen verran kuin jää oliiveja puuhun, jota sadonkorjaaja ravistelee, sen verran kuin voi löytää rypäleitä, kun viininkorjuu on ohi.

Jäljelle jääneet aloittavat ylistyksen, he iloitsevat ääneen Herran suuruudesta. Huutakaa siis lännessä ja vastatkaa huutoon aamunkoiton suunnalta, kunnioittakaa Herraa. Meren saarilla ja rannoilla kunnioittakaa Herran nimeä, hänen, joka on Israelin Jumala. Maan ääriltä saakka me kuulemme laulujen kaikuvan ylistykseksi Vanhurskaalle."

Jumala rakentaa tuhatvuotisen valtakunnan pienestä siemenstä uuteen kukoistukseen

Jumala tuo lopun ajoilla Israelin kansa takaisin luvattuun maahansa. Niinä aikoina eletään Ilmestyskirjan seitsemän vuoden vaivan ajat, jolloin maa tuhoutuu pahoin ja Israelin kansa puhdistetaan synneistä.

Hes. 36:24-27: "Minä otan teidät vieraiden kansojen keskeltä, minä kokoan teidät kaikista maista ja tuon teidät omaan maahanne. Minä vihmon teidän päällenne puhdasta vettä, niin että te puhdistutte, minä puhdistan teidät kaikesta saastastanne ja epäjumalienne kaikesta iljettävyydestä. Minä annan teille uuden sydämen ja teidän sisimpäänne uuden hengen. Minä otan teidän rinnastanne kivisydämen pois ja annan tilalle elävän sydämen. Minä annan henkeni teidän sisimpäänne ja ohjaan teidät seuraamaan säädöksiäni, ottamaan varteen minun käskyni ja elämään niiden mukaan."

Tämän jälkeen Jumala korjaa maan tasalle monin paikoin tuhoutuneen maapallon pinnan uudeksi ja se herää Eedenin paratiisin ajan vehreyteen ja kukoistukseen.

Hes. 36:33-37: "Näin sanoo Herra Jumala: Sinä päivänä, jona minä puhdistan teidät kaikesta syyllisyydestänne, minä tuon taas asukkaat kaupunkeihin, ja kaikki rauniot rakennetaan jälleen. Silloin muokataan pelloksi nuo hävitetyt maat, joiden autiuden on jokainen ohikulkija saattanut nähdä, ja ihmiset sanovat: 'Tuosta autiosta maastahan on tullut kuin Eedenin puutarha. Nuo tuhotut, raunioiksi revityt kaupungit ovat vahvoja linnoituksia, joissa asutaan jälleen.' Kansat, jotka silloin vielä ovat ympärillänne, tulevat tietämään, että minä, Herra, olen rakentanut sen, mikä oli raunioina, ja istuttanut aution maan. Minä, Herra, olen puhunut, ja näin minä myös teen.

"Näin sanoo Herra Jumala: Vielä tämän minä teen, vielä tätä voivat israelilaiset minulta pyytää: että annan heidän, ihmisten, lisääntyä kuin lammaslauma. Niin kuin on uhrilampaita Jerusalemissa, niin kuin on laumoittain lampaita juhlan aikaan, niin on oleva rauniokaupungeissa laumoittain ihmisiä. Silloin he tietävät, että minä olen Herra." 

Kun Kuninkaiden Kuningas Yeshua HaMashiach saapuu pyhiensä kanssa maan päälle, niin sitä ennen tietä auraa Hänen etulinjan kenraalit. Nämä pelottomat ja vahvat ruhtinaat raivaavat rämeiköt Taivasten valtakunnan elopelloiksi.

Eräs tuntemani mies sai alkuvuonna 2014 näyn, jonka hän kertoi vuonna 2016 minulle. Hän oli ensin tyhjässä tilassa, jonne ilmestyi avara niitty. Sitten sinne ilmestyi mies, joka aurasi härän kanssa niittyyn vakoa. Näkyä katsellut alkoi tuntea vaaraa, koska niitty oli avara ja jostain voisi tulla petoeläin paikalle. Sitten hän näki leijonan, joka oli vartioimassa peltoa. Leijona kiersi niityn reunaa suojellen peltoa ja sitä auraavia. Ilmassa lensi kotka, jonka hän ymmärsi myös vartioivan peltoa. Kotka oli valmiina varoittamaan kaukaa lähestyvästä vaarasta ja ottamaan kiinni pellolle tulevat pienet tuholaiseläimet. Kun pellolle syntyi paljon vakoja, sen reunalle ilmestyi aita suojelemaan peltoa. Lopuksi mies käveli pellolla kori sylissä ja kylvi siemenet pellolle, jonka maa oli muokattu hedelmälliseksi kyntämällä.

Tässä on viisas näky, joka kertoo leijonan, härän, ihmiskasvoisen miehen ja kotkan perustavan elopellon tuottamaan satoa Jumalan valtakunnan hyväksi. Maa muokataan hedelmälliseksi ja kylvö sekä viljan kasvu suojellaan, ettei pimeyden pedot pääse varastamaan Jumalalle kuuluvaa satoa.

Hoos. 10:11-12: "Efraim oli kuin vankka hieho, puimaan opetettu. Kun tulin sen luo ja näin sen vahvan niskan, minä valjastin sen. Juuda kynti, Jaakob äesti. Minä sanoin: "Kylväkää oikeudenmukaisuutta, korjatkaa uskollisuutta! Raivatkaa itsellenne uudispelto! Nyt on aika etsiä minua, Herraa, minä tulen varmasti ja annan teille siunauksen sateen."

Matt. 9:35-38 (1933/38): "Ja Jeesus vaelsi kaikki kaupungit ja kylät ja opetti heidän synagoogissaan ja saarnasi valtakunnan evankeliumia ja paransi kaikkinaisia tauteja ja kaikkinaista raihnautta. Ja nähdessään kansanjoukot hänen tuli heitä sääli, kun he olivat nääntyneet ja hyljätyt niinkuin lampaat, joilla ei ole paimenta. Silloin hän sanoi opetuslapsillensa: "Eloa on paljon, mutta työmiehiä vähän. Rukoilkaa siis elon Herraa, että hän lähettäisi työmiehiä elonkorjuuseensa."